Полонений командир “Азову” зателефонував дружині

Українських воїнів, захоплених російськими окупантами після тримісячної облоги Азовсталі, утримують у “задовільних умовах”.

Про це заявила дружина командира полку Дениса Прокопенка Катерина в коментарі після розмови із чоловіком, передає The Gardian.

Зазначається, що Прокопенко зміг коротко зателефонувати їй. Проте невідомо, чи полонений командир говорив вільно під час спілкування.

“Він сказав, що у нього все добре, і запитав, як я. Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні”, – сказала Катерина.

За її словами, полонених годують, дають воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійців з Азовсталі хочуть “судити” в ОРДЛО “міжнародним трибуналом”

“Умови відповідають вимогам, і за цей короткий період вони не зазнали насильства. Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але на цей момент є треті сторони ООН і Червоний Хрест, які контролюють ситуацію”, – додала Прокопенко.

Більшість поранених бійців “Азову” утримуються у в’язниці в селі Оленівка. Менша група важкопоранених перебуває в лікарні міста Новоазовська. Обидва населені пункти під тимчасовою окупацією Росії, у так званій ДНР.

Прокопенко зазначила, що наскільки їй відомо, нікого з бійців у Росію не вивозили.

16 травня з Азовсталі евакуювали майже 300 українських воїнів. До медичного закладу доставили 53 важкопоранених бійців для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб прибули через гуманітарний коридор .

Для подальшого повернення їх додому з ОРДО та РФ запланована процедура обміну. Щодо оборонців, які все ще залишаються на території заводу, проводяться заходи з порятунку.

Комітет Червоного Хреста почав реєструвати військовослужбовців, які залишають Азовсталь. Вже зареєстрували сотні полонених. Військові заповнюють форму з особистими даними. Вказують ім’я, дату народження і найближчих родичів.

Росіяни називають кількість українських військових, які вийшли з Азовсталі – 2 439.