Цілять у бомбосховища: у Сіверськодонецьку росіяни вбили шістьох людей

Упродовж 24 травня російські окупанти у Сіверськодонецьку на Луганщині вбили шістьох осіб, щонайменше вісьмох поранили. Одній жінці довелося ампутувати ногу.

Більшість поранених виявляють поблизу бомбосховищ, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram.

“Росіяни б’ють по скупченню людей. Вони знають, що на сєвєродонецькому “Азоті” облаштовані бомбосховища, і спрямовують снаряди саме туди. Вчора вони вбили там чотирьох місцевих жителів, ще трьох госпіталізовано. Останніми днями, коли житловий масив обстрілюють безперервно, дістатися до місця загибелі людини вкрай складно”, – написав Гайдай.

Ворогу також відомо, в яких школах є укриття. Туди теж б’ють невипадково, наголосив він.

“Поблизу одного із навчальних закладів 24 травня поранено жінку. Цю інформацію окупант збирає, використовуючи безпілотники. Також надходять дані від навідників. Тож, будьте уважними зрадники можуть бути серед вас. Нібито ховатись від обстрілів і отримувати разом з усіма гуманітарну допомогу, але при цьому допомогти ворогу”, – попередив голова ОВА. ️

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог наступає на Луганщині по всіх напрямках одночасно – Гайдай

Кількість пошкодженого ворогом 24 травня житла в регіоні “порахувати важко”:

“Зруйновані два будинки в Сіверськодонецьку. По чотири в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три у Золотому та Тошківці, по два в Катеринівці та Нирковому, один в Гірському”.

Станом на 8:00 25 травня окупанти за підтримки артилерії вели наступ на Сіверськодонецьк. Місто тримає оборону, додав Гайдай.

Російські окупанти направляють у Луганську область велику кількість живої сили, артилерії та авіації для боїв з українськими військовими. Зокрема, росіяни стягують необхідні ресурси від Ізюма, Харкова, Донецька та Запоріжжя, повідомив американський Інститут вивчення війни.

Ворог намагатиметься одночасно оточити кілька невеликих осередків українських сил в Донецькій і Луганській областях.