Рейтинг Байдена впав до рекордно низького рівня – Reuters

Цього тижня рейтинг громадського схвалення президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена впав до 36%.

Це найнижчий рівень за весь час його президентства, повідомляє Reuters із посиланням на опитування Reuters/Ipsos від 24 травня.

“Дводенне національне опитування показало, що 59% американців не схвалюють роботу Байдена. Його загальне схвалення впало на шість процентних пунктів з 42% минулого тижня”, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Українці матимуть демократичне майбутнє” – Байден написав статтю про Зеленського

Видання пов’язує це зі зростанням інфляції в США. Цьогоріч Байдена супроводжував і сплеск споживчих цін. Повномасштабне вторгнення Росії в Україну посприяло зростанню вартості палива, а глобальним ланцюгам поставок досі перешкоджає пандемія Covid-19.

Рейтинг схвалення Байдена становить менше 50% із серпня 2021 року, що викликає занепокоєння щодо втрати контролю його партії принаймні над однією палатою Конгресу на проміжних виборах 8 листопада.

Рейтинг схвалення Байдена в його власній партії впав до 72% з 76% попереднього тижня. Водночас лише 10% республіканців схвалюють його роботу на посаді.

Незважаючи на низький загальний рейтинг, схвалення Байдена залишається вищим, ніж його попередника Дональда Трампа, чий рейтинг схвалення у грудні 2017-го досяг 33%.

Президент України Володимир Зеленський має високу підтримку серед американців. До нього позитивно ставляться 72% громадян США. Це найвища підтримка серед усіх іноземних лідерів.