Росіяни стягують у Луганську область сили одразу з декількох напрямків – ISW

Російські окупанти направляють у Луганську область велику кількість живої сили, артилерії та авіації для боїв із українськими військовими.

Зокрема, росіяни стягують необхідні ресурси від Ізюма, Харкова, Донецька та Запоріжжя, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

“Ворог намагатиметься одночасно оточити кілька невеликих осередків українських сил в Донецькій і Луганській областях: ширший район Сіверськодонецька, зокрема Рубіжне і Лисичанськ, а також Бахмут-Лисичанськ, навколо Золотого (на північний схід від Попасної) і в Авдіївці”, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти формують резервні підрозділи

Минулого тижня війська противника просувалися вперед більше, ніж протягом попередніх тижнів травня, але ці просування залишаються повільними, обмежуються меншими цілями, ніж припускав Кремль, і стикаються з обороною Збройних сил України.

Такі досягнення росіян не є великим проривом. Ворожі війська, ймовірно, зіткнуться із затяжними міськими боями, якщо оточать Сіверськодонецьк, а також інші великі міста, такі як Бахмут.

Найближчим часом росіяни, швидше за все, досягнуть подальших незначних успіхів на захід від Попасної, але навряд зможуть швидко захопити Бахмут. Якщо взагалі зможуть узяти його.

Російські війська також посилять своє угруповання на північ від Харкова, аби запобігти подальшому просуванню українського контрнаступу до російського кордону. Водночас ворог може в перспективі спрямувати частини 1-ї танкової армії на північ Харкова.