Сорос вважає, що війна в Україні – це початок Третьої світової

Американський фінансист і трейдер Джордж Сорос поділився думкою про російське воєнне вторгнення в Україну.

Людська цивілізація може не пережити цієї війни, оскільки вона ризикує перерости з локального конфлікту у світовий, повідомив мільярдер під час виступу у Давосі, пише видання Bloomberg.

“Інші питання, які стосуються всього людства, боротьба з пандеміями та зміною клімату, запобігання ядерній війні, підтримка глобальних інститутів повинні були відійти на другий план порівняно з цією війною. Саме тому я говорю, що цивілізація може не вижити в результаті”, зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ може перемогти пандемію, але не антивакцинаторів

Сорос назвав Росію та Китай двома найбільшими загрозами цивілізованому світу – лідери цих держав зробили “неймовірні помилки”. Путін помилився, очікуючи, що в Україні його зустрінуть як визволителя, а Сі Цзіньпін дотримується політики “нульового Covid-19”, яку неможливо підтримувати.

За його словами, регулярне введення карантину в Китаї порушує ланцюжки поставок, що може призвести до підвищення інфляції у всьому світі та спричинити глобальну депресію.

Міноборони РФ раніше заявляло, що неіснуючі українські біолабораторії фінансує фонд Rosemont Seneca сина президента США Хантера Байдена та філантроп Джордж Сорос.