Повідомили кількість знищених батальйонно-тактичних груп окупантів

Станом на травень Збройні сили України знищили 17 російських батальйонно-тактичних груп з 90, які були задіяні у війні.

“Майже 170 тис. живої сили Росія кинула на війну з Україною. Загалом було задіяно більше 90 батальйонно-тактичних груп, і, до речі, ще близько 30 Росія може ввести в дію впродовж півтора або двох місяців”, – в ефірі телемарафону сказав речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє Gazeta.ua.

“Зараз вони намагаються повністю взяти під контроль адмінкордони Донецької, Луганської, а також Херсонської областей. Вони намагаються оточити угруповання українських військ і забезпечити стійкий сухопутний коридор з тимчасово окупованою територією АР Крим. Ситуація зараз доволі непроста, але тим не менш це стратегічна поразка Росії”, – зазначив Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні закінчиться переговорами – Столтенберг

Він додав, що РФ не може вести активні бойові дії на кількох напрямках.

“Тобто, їм можуть вдаватися певні тактичні операції, але загальний стратегічний наступ був провалений”, – наголосив речник Міноборони.

Дії Російської Федерації свідчать про підготовку до довготривалої війни проти України. Ситуація на фронті надзвичайно складна. Найгарячіше зараз – на Донецькому й Слов’янському напрямках, заявив Мотузяник.