На будинку в Києві з’явився оригінальний мурал із зображенням “Святої Джавеліни”

У Києві з’явився оригінальний мурал із зображенням святої із “Джавеліном”. Стінопис зробили на будинку у Солом’янському районі. Артоб’єкт “Свята Джавеліна” став частиною “Алеї муралів” на вулиці Авіаконструктора Антонова.

Про це у соцмережах повідомив депутат Київської міської ради Андрій Андрєєв.

Він пояснив, що мурал виконали на замовлення автора “мему” про Святу Джавеліну – канадця Крістіана Бориса.

“Вдячний команді та засновнику канадсько-українського бренду Saint Javelin Крістіану Борису, на замовлення якого і було виконано мурал.
Коротка історія бренду: Канадець з українським корінням Крістіан Борис створив мем “Святої Джевеліни” ще за кілька тижнів до війни і почав продавати наліпки з цим образом в Канаді та США з метою відправляти всі виручені кошти на благодійну допомогу Україні. За місяць після початку війни, вдалося назбирати більше 1млн доларів. Наразі, ця сума перевалила 2 млн. Бренд вже пожертував кошти організаціям Help Us Help, 2402 та нещодавно запартнерився з Ukrainian World Congress, щоб закупляти захисне обладнання для військових”, – повідомив Андрєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Обпалені хрести, знищені ікони й підбита ворожа техніка” – виставка “Україна. Розп’яття” показує реалії війни

Втілила стінопис творча група Kailas-V: митці-муралісти Яна Волк та Андрей Пальваль.

У центрі Києва триває виставка трофейної ворожої техніки й предметів військового побуту російської армії. Її створили з експонатів Національного військово-історичного музею України. Експонують танк Т-72Б3, машину РЕБ і частину позашляховика “Тигр” противника, вежа від БМД-4. БМД-4 призначена для особового складу повітряно-десантних військ ворога, підвищення його мобільності, захищеності на полі бою. Проте для українців ворожа броня не є чимось винятковим, її нищать новітніми засобами.