Поширювали роспропаганду: з’явилася петиція щодо 8-ми телеведучих

На сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція щодо відсторонення від участі в будь-яких українських телемарафонах ведучих, які поширювали російську пропаганду.

Петиція – на сторінці уряду.

В тексті пишуть про телеведучих Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташу Влащенко, Тетяну Гончарову, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анну Степанець, Анастасію Даугуле.

“Прохання відсторонити від участі в будь-яких українських телемарафонах та інших медійних марафонах журналістів, які поширювали російську пропаганду.

Вищевказані ведучі декілька років поспіль пропагували ідею правомірності захоплення Росією Криму (порушення територіальної цілісності України), поширювали дезінформацію щодо впливу США на території української держави, більше того, заявляли про дискримінацію російської мови та “громадянську війну” на Донбасі”, – сказано в петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамада російської пропаганди. Розповіли про телеведучого каналу “Наш”

“Чим відрізняється “дайте зберегти обличчя путіну” – від дайте зберегти обличчя тим, хто роками готував в Україні ґрунт для вторгнення путіна, підігріваючи тут проросійські і путінофільські настрої? Нічим”, – пише у Facebook головна редакторка 24 телеканалу Олена Трибишна.

12 травня низка українських медійних організацій і журналістів закликали президента Володимира Зеленського і міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка відсторонити від телемарафонів вісьмох телеведучих.

У віповідь Мінькульт заявив, що не вважає доцільним втручатись у кадрову політику каналів і медіагруп.