У МЗС України закликали не купувати вкрадене українське зерно

Світова спільнота повинна зберігати пильність і не ставати учасниками російських злочинів проти України.

Зокрема, країни не повинні купувати вкрадене Росією українське зерно, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

«Російські злодії крадуть українське зерно, завантажують його на кораблі, проходять через Босфор і намагаються продати за кордон. Я закликаю всі держави зберігати пильність і відмовлятися від будь-яких подібних пропозицій. Не купуйте вкрадене. Не ставайте співучасниками російських злочинів. Злодійство ще нікому не приносило удачі», – написав міністр.

Нагадаємо, на нових знімках супутників компанії Maxar Technologies видно, як на російські судна в тимчасово окупованому Севастополі завантажується вкрадене українське зерно.

Сьогодні міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс та міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс обговорили створення «захисного коридору» з Одеси для супроводу в Чорному морі кораблів з українським зерном. Велика Британія погоджує зі своїми союзниками можливий план відправлення військових кораблів.

Союзникам України необхідно створити військово-морську коаліцію для того, щоб допомогти зняти російську блокаду портів у Чорному морі. Це дозволить запобігти початку продовольчої кризи, заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.