Мер Харкова різко змінив думку стосовно маршала Жукова: у чому причина

Терехов перед повномасштабним нападом росії неодноразово захищав перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. Однак тепер, мер Харкова заявив, що на сьогодні ім’я маршала Жукова асоціюють з Російською Федерацією.

Про це він сказав у коментарі журналістам, які поцікавилися, чи змінилася позиція чиновників з приводу проспекту, перейменованого на честь радянського маршала.

Терехов зазначив, що це вирішує суспільство, але, звернув увагу, на сьогодні ім’я Жукова афілійовано з РФ.

«На жаль, так склалося, що ім’я маршала Жукова сьогодні афілійовано з Російською Федерацією, і у людей це викликає антагонізм. Тому, я ж говорив, що ми – демократичне суспільство, як прийнятно для людей – так ми будемо і чинити. Тому це не актуально абсолютно»

— Ігор Терехов
Мер Харкова

Раніше ми писали, що у Харкові невідомі знесли пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову на проспекті Григоренка. Із постаменту прибрали бюст Жукову, а на граніті написали гасло Слава Україні.

Також нагадаємо, що другий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні скарги Харківської міськради на рішення суду першої інстанції про скасування повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.