Чернігівські школярі вчитимуться на місяць довше: коли закінчиться навчальний рік

У Чернігові навчальний рік продовжили до 24 червня, оскільки через широкомасштабне вторгнення російської армії на територію області освітній процес був призупинений.

«Усі заклади загальної середньої освіти міста Чернігова педагогічними радами прийняли рішення про продовження навчального року до 24 червня. Навчальний процес у всіх закладах освіти відбувається дистанційно. Серед нововведень — скасовано ДПА, а також на загальнонаціональному рівні є зміни щодо зовнішнього незалежного оцінювання», – сказала заступниця начальника Управління освіти Чернігівської міської ради Олена Горна, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Директорка школи №7 Наталія Колотило на прикладі свого навчального закладу розповіла, що документи про освіту учні та учениці 5-11 класів зможуть отримати 29 червня. Відповідно до наказу Міносвіти випускник зможе як особисто прийти і забрати їх, так і один з його батьків, інший законний представник або особа за довіреністю, посвідченою нотаріально.

«На сьогоднішній день школа працює в онлайн-режимі — дистанційно. В школі працює платформа Google Classroom, відповідно всі учні, які мають інтернет, найменшу змогу і бажання навчатися, всі навчаються. Діти, які перебувають за кордоном, також можуть долучитися до навчання в школі. Ті учні та учениці, які навчаються в інших школах країни та світу, там і завершать навчальний рік», – каже Наталія Колотило.

Раніше повідомлялося, що школи в Україні відкриються з 1 вересня. Але тільки ті, які обладнані укриттями на випадок обстрілів.

Раніше, 20 травня російські війська обстріляли школу в Сєверодонецьку Луганської області, де переховувалися сотні людей. Внаслідок чого щонайменше троє з них загинули.

В маріупольських школах окупанти збираються запровадити російську систему освіти.

Нагадаємо, на Житомирщині діти у школах більше не будуть вивчати російську мову. Також міська влада планує запустити мовні табори для дітей.

Росіяни знищили на Донеччині ще один навчальний заклад – Авдіївську школу №1, яка згоріла вщент.