Кабінет Міністрів призначив нового директора «Укртранснафти»

Кабінет Міністрів погодив рішення НАК «Нафтогаз України» про звільнення генерального директора АТ «Укртранснафта» Миколи Гавриленка. Його місце зайняв Володимир Цепенда.

Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

«Микола Гавриленко припинив свою роботу на посаді генерального директора АТ «Укртранснафта», новим очільником став Володимир Цепенда. Відповідне рішення прийнято Кабінетом Міністрів України вчора, 23 травня 2022 року», – йдеться у повідомленні.

У «Нафтогазі» підкреслили, що перед новим керівником «Укртранснафти» стоїть невідкладна і критично важлива задача — бути одним із головних чинників розв’язання паливної кризи в Україні впродовж наступних тижнів.

Згідно з розпорядженням уряду №410-р від 23 травня, Кабмін погодив рішення правління «Нафтогазу» про зміну керівника «Укртранснафти».

Володимир Цепенда понад дев’ять років працював на підприємствах «Групи Нафтогаза». На посаду гендиректора «Укртранснафти» він перейшов із посади начальника управління закупівель АТ «Укртрансгаз».

АТ «Укртранснафта» є оператором системи нафтопроводів України. Засновником та єдиним акціонером компанії є «Нафтогаз».

Раніше ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» вперше з початку російського нападу закупило природний газ на біржі. Компанія закупила 2 млн куб. м газу з постачанням до кінця квітня, зокрема, 1 млн куб. м буде передано в ПСГ.

Голова правління НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко пригрозив російському «Газпрому» новим арбітражем у випадку несплати за транзит газу.

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть НАК «Нафтогаз України» кредит у розмірі 300 млн євро на закупівлю газу.