У Придністров’ї новий “теракт”. Звинуватили силовиків Молдови

У невизнаному Придністров’ї заявили про підпал військкомату в Тирасполі в ніч на 13 травня.

В організації нібито теракту звинуватили молдовських силовиків, пише NewsMaker.

23 травня “міністерство” ПМР опублікувало сюжет під назвою “Диверсія і теракт в Тирасполі” про спільне “розслідування” різних силових структур Придністров’я.

У ньому стверджувалося, що військкомат у Тирасполі підпалили за завданням людини, пов’язаної із “силовою структурою Молдови”. Про це в сюжеті розповів виконавець підпалу, якого подають як громадянина Молдови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує ракетний удар по Придністров’ю – розвідка

Його затримали 18 травня в Тирасполі. Чоловіку загрожує до 20 років ув’язнення.

Також у відео сказано, що той самий “куратор” займався організацією фотозйомок за участю чоловіків у формі російських військових. Також просив знайти військовослужбовця з оперативної групи російських військ у Придністров’ї для того, щоб отримати необхідну йому інформацію.

Придністров’я – територія Молдови, окупована проросійською ПМР.

Провокації в Придністров’ї здійснила федеральна служба безпеки Росії для відкриття додаткового фронту в Одеській області. За задумом, така ситуація змусить українську армію перетягнути сили в цьому напрямку, послабивши їх у Миколаївській області, за даними РНБО.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що атаки в невизнаному Придністров’ї пов’язані з протиборчими силами всередині регіону, які “зацікавлені в дестабілізації ситуації”.