Санкції в дії: у морі застрягла рекордна кількість танкерів з російською нафтою

Близько 62 млн барелів (рекордна кількість) російської нафти Urals наразі перебувають у суднах в морі: трейдери намагаються знайти покупців на нафту, але бажаючих немає.

Про це пише Reuters із посиланням на дані аналітичної компанії Vortexa.

«Сполучені Штати та інші країни заборонили імпорт російської нафти та нафтопродуктів через вторгнення в Україну, а інші уникали придбання вантажів, побоюючись майбутніх санкцій. Європейська комісія розглядає ембарго на російську нафту», – нагадує агентство.

Обсяг сирої нафти Urals у морі втричі перевищує середній довоєнний, кажуть у Vortexa.

Цифри, які показують, що російський експорт все ще відносно високий, не показують повної історії», – підкреслили в компнаії.

Кількість вантажів Urals у морі без визначеного пункту призначення становить 15% від загальної кількості – це також новий максимум, додав Сейгл.

Частина нафти може бути в дорозі до нерозкритих покупців, а інша може бути непроданим вантажем, кажуть трейдери.

Раніше ми писали, що ЄС повинен ввести ембарго на енергоносії з країни-агресора, бо російська нафта сповнена української крові. Так глава МЗС України Дмитро Кулеба відреагував на слова очільника європейської дипломатії Жозепа Борреля про те що країни ЄС не мають повної згоди щодо введення ембарго.

Також нагадаємо, що у вівторок, 17 травня, ціни на нафту знизилися оскільки Угорщина опиралася пропозиції Євросоюзу про заборону імпорту російської нафти, кроку, який призведе до скорочення світових поставок.