Експрезидента Молдови підозрюють у корупції та держзраді: подробиці

Колишнього президента Молдови Ігоря Додона затримали у справі про корупцію і державну зраду. За даними правоохоронних органів, він буде знаходитися під вартою протягом 72 годин.

Разом з Додоном затримали його кума Петра Меріняну, пише видання deschide.md.

Мерінян, за даними слідства, намагався знищити докази у справі проти екс-президента.

Сьогодні вранці антикорупційні органи Молдови спільно зі спецслужбами провели обшуки у Додона у справі про пасивну корупцію, фінансування політичної партії злочинною організацією, державну зраду та незаконне збагачення.

Обшуки проводилися в рамках так званої справи «кульок». Йдеться про відео від 2019 року зі штаб-квартири Демократичної партії, на якому олігарх Влад Плахотнюк передає Додону, імовірно, пакет з грошима.

На відео тодішній президент відмовлявся брати пакет і просив передати його іншим членам Партії соціалістів, а кошти призначалися для виплати винагороди членам ПСРМ.

Раніше п’ятого президента Молдови Ігоря Додона допитали у справі про незаконні схеми при закупівлі електроенергії в період з 2008 по 2009 рік через підприємство Energocom. Його в черговий раз викликали в прокуратуру.

Прокурори по боротьбі з корупцією, співробітники Національного антикорупційного центру та Служби розвідки та безпеки Молдови провели обшуки у будинку колишнього президента Ігоря Додона.