Велика Британія збирається відправити в Чорне море військові кораблі – ЗМІ

Королівський флот Великої Британії може направити свої військові кораблі до акваторії Чорного моря.

Такий варіант розглядають для захисту вантажних суден, що перевозять українське зерно, пише The Times.

“Велика Британія з коаліцією охочих прагнутиме прорвати російську блокаду, надавши захисний коридор із Одеси через Босфор”, – йдеться у матеріалі видання.

Можливість відправки в Чорне море британських військових кораблів розглядається через побоювання світової продовольчої кризи. Водночас Сполучені Штати Америки заявили, що направляють ракети великої дальності для знищення російських кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка спрогнозувала, до чого призведе захоплення Росією Сіверськодонецька

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який обговорив коридор із міністром закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, заявив, що до коаліції можуть увійти деякі країни-члени НАТО, а також інші залежні від постачання українського зерна держави.

Єгипет, який дуже постраждав від нестачі пшениці, також може взяти участь в операції.

У Чорному морі продовжують маневрувати російські військові кораблі Чорноморського флоту. Мова про великі десантні човни та ті, що мають на борту крилаті ракети. Мета ворога полягає у блокаді Одеського порту та контролі над північно-західною частиною акваторії Чорного моря. Для цього ворог у тимчасово окупованому Криму виставляє комплекси С-400 та проводить роботи з облаштування й зміцнення своїх оборонних і наступальних дій на острові Зміїний.