США залучають велику азійську державу до переговорів щодо війни в Україні

Президент США Джо Байден анонсував перемовини з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді щодо «невиправданої агресії» російських окупантів в Україні.

Як повідомляє CNN, американсько-індійські перемовини мають відбутися сьогодні під час саміту Quad, що проходить у Токіо.

Виступаючи перед журналістами Джо Байден заявив, що війна впливає на весь глобальний світовий порядок. «США та Індія мають намір продовжувати тісні консультації про те, як пом’якшити ці негативні наслідки», – наголосив він.

Байден також заявив, що дві країни «можуть та будуть» робити багато спільних справ, і американсько-індійське партнерство має шанси стати «найтіснішим на Землі».

Зазначимо, у саміті Quad беруть участь чотири країни – Японія, США, Австралія та Індія, і саме Індія є єдиним учасником заходу, що поки не засудив агресію РФ та не запровадив санкцій проти держави-агресора.

Щодо хазяйки саміту, Японії, то раніш ми писали, що вона вирішила перезапустити власні ядерні реактори задля зменшення залежності від російських енергоносіїв.

А японське Міністерство оборони повідомило, що створює спеціальну вакансію для боротьби з фейками російської та китайської пропаганди.