Німеччина анонсувала строки погодження нафтового ембарго ЄС проти Росії

Європейський Союз, імовірно, за кілька днів погодить ембарго на імпорт російської нафти.

Водночас нафтове ембарго не зможе миттєво ослабити Росію, заявив міністр економіки Німеччини Роберт Хабек, передає Reuters.

“Ми досягнемо прориву у цьому питанні за кілька днів”, – відповів Хабек німецькій телекомпанії ZDF на запитання про нафтове ембарго ЄС проти РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін полоненими на Донбасі: Зеленський закликав партнерів тиснути на РФ

Він попередив, що ембарго на російську нафту автоматично не ослабить Кремль. Міністр ФРН пояснив, що зростання світових цін на “чорне золото” після запровадження ембарго Сполученими Штатами Америки дозволило Росії отримати більше доходів за продаж менших об’ємів нафти.

“Саме тому Єврокомісія та США працюють над пропозицією обмежити світові ціни на нафту. Це, очевидно, незвичний захід, але зараз незвичні часи. Цей шлях спрацює лише у тому випадку, якщо більшість країн приєднаються”, – додав Хабек.

Нещодавно віцепрезидентка Європарламенту Катаріна Барлі закликала ухвалити рішення щодо запланованого нафтового ембарго ЄС проти Росії без участі Угорщини. Вимогу Будапешта про мільярдну допомогу вона вважає “майже нахабною”, з урахуванням, що “всі знають, куди підуть гроші”.