Окупанти перекинули майже всі сили під Сіверськодонецьк – Гайдай

Сіверськодонецьк Луганської області тримає оборону. Місто повністю під контролем української влади.

Росіяни зосередили 25 батальйонних тактичних групп, щоб взяти місто. Це майже всі сили окупантів, заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни намагаються оточити Лисичанськ та Сіверськодонецьк – Гайдай

“Кількість обстрілів Сіверськодонецька збільшилась у декілька разів. Бої точаться на околицях міста. Іноді вдається досягнути успіху на певних напрямках, але в самому місті боїв немає”, – зазначив.

Додає, що орієнтовно у місті залишилося 15 тис. цивільного населення. За словами Гайдая, зараз евакуація людей – це лотерея. Тому що місто обстрілюється повністю.

Майже 12,5 тис. загарбників намагаються взяти Луганську область. Дуже важка ситуація у Гірській громаді, Золотому, Катеринівці. У Тошківці українські бійці вибили ворога. Вони закріпилися та тримають лінію оборони.

Сіверськодонецьк росіяни обстрілюють з усієї зброї, яку мають. Відкривають вогонь по всій території міста. Російські танки навіть під’їжджають до багатоповерхівок та стріляють прямим наведенням.

Окупантам зараз нічого не вдається. За три місяці російська армія не може пройти навіть невелику частину Луганщини. Область тримається.