З-під завалів у Харкові вже дістали 150 тіл загиблих

Від початку війни Росії проти України у Харкові з-під завалів будівель рятувальники уже дістали 150 тіл загиблих.

Вони повністю розібрали руйнування 98 об’єктів, повідомив “інтерфакс-Україна” з посиланням на заяву заступника начальника ГУ ДСНС у Харківській області Анатолія Торяника в ефірі телемарафону.

“У Харкові нашими підрозділами розібрано повністю 98 локацій, на яких є завали. На жаль, з-під завалів вилучено понад 150 тіл загиблих. Під час оперативно-рятувальних робіт нашими підрозділами було врятовано понад 250 осіб”, – сказав він.

За словами Торяника, найбільш постраждали Північна Салтівка, П’ятихатки, селище Жуковського, Рогань і Горизонт. Це райони, розташовані ближче до лінії зіткнення, до яких ворог міг дістати артилерією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найбільш зруйнований район Харкова: відео

Він повідомив також, що при виконанні загинули п’ять людей. Це двоє рятувальників, які приїхали гасити пожежу, що виникла через обстріл, і потрапили під повторний обстріл, а також троє саперів. Семеро саперів було поранено.

Заступник начаальника розповів, що у перші дні війни сапери відпрацьовували по 100-120 заявок на день. За неповні три місяці вони здійснили загалом понад 4 тис. виїздів та знешкодили близько 3 тис. вибухонебезпечних предметів. Зараз ще є більше 2 тис. заявок щодо знайдених вибухонебезпечних предметів.

“Просто фізично наші (піротехніки – ред.) не встигають виїхати і все це ліквідувати”, – пояснив Торяник.

Російські терористи продовжують атакувати Харків і область. Вони ведуть обстріли з реактивних системам залпового вогню “Смерч”, “Ураган” і “Град”.

Увечері 20 травня в Харкові ворожий обстріл спричинив пожежу на одному з ринків міста. Вогонь охопив торгові павільйони на площі 1 тис. кв. м.