СБУ запустила «гарячу лінію» для окупантів, які шукають спосіб утекти з війни

Служба безпеки України запустила нову «гарячу лінію». На номер 2402 можуть подзвонити окупанти, які шукають вихід, щоб утекти з війни.

Нові телефоні розмови загарбників, перехоплені СБУ, свідчать, що окупанти порівнюють службу в російській армії з рабством, повідомляє прес-центр СБУ.

Загарбники називають це порушенням прав людини і готові до дезертирства.

«Хоть куда-то обратиться, ну, не знаю, по правам человека, в конце концов. Ё-моё, я что, в плену каком-то или в рабстве? Я не пойму вот это», – розповів мобілізований житель так званої «ДНР» своїй дружині.

Він просить її пошукати, до кого можна звернутися за допомогою, бо сам – повністю розгублений.

«В Россию не пожалуешься, потому, что это Россия заставила, петушилину (прим. Пушилин) не пожалуешься, потому, что он нас подарил или продал России, Украине – я буду предателем…», – каже військовий.

«Що ж, даємо підказку для загарбників, які хочуть залишитися живими: телефонуйте за номером 2402 та здавайтеся в полон. Ця «гаряча лінія» спеціально створена для таких випадків. Вам допоможуть.

Працює як для російських, так і для українських номерів», – повідомили в СБУ.

Російські окупанти в Запорізькій області бояться нічної «партизанщини» і починають вчити українську мову. Чергову розмову загарбників перехопила Служба безпеки.

Російські окупанти продовжують здаватися у полон українській армії. Один з загарбників, який символічно 9 травня здався в полон ЗСУ, тепер хоче додому і сподівається потрапити до «обмінного списку».

Українська розвідка перехопила розмову російського загарбника, у якій він ділиться враженнями від військового параду, та називає путіна «старим маразматиком».