“На Росію подіє лише повна заборона та ембарго на її енергоносії” – Єрмак

На Росію подіє лише повна заборона та ембарго на її енергоносії.

Адже вони є як ключовим джерелом живлення імперських амбіцій РФ, так і геополітичною зброєю. Про це в Telegram заявив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

“Нинішня ситуація дає унікальний шанс у короткі терміни зруйнувати енергетичну диктатуру Москви. Перебудова моделі енергоспоживання Європи сьогодні – це самозахист та інвестиції в її розвиток. Зокрема, і зеленої енергетики”, – написав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку “фільтраційний” табір, потім у Росію: окупанти депортували понад 1,3 млн українців

Він наголосив, що енергетична свобода та енергетична демократія – ключ до майбутнього.

“Необхідні повні блокуючі санкції проти всіх російських банків, починаючи з найбільших. Розрахунки за газ у рублях категорично неприйнятні. Санкції мають передбачати відключення від платіжних систем, заморожування активів та їхню подальшу конфіскацію. Всі санкції мають бути узгоджені й синхронізовані. Щоб досягти максимальної ефективності, необхідні механізми вторинних санкцій проти держав, бізнесів та осіб, які допомагають Росії ухилятися від них”, – зазначив керівник ОП.

У США розробляють план подальших обмежень імпорту російської нафти. Головною метою є позбавити громадян Російської Федерації доходів від продажу енергоресурсу з довгостроковою метою.