Мобілізовані в ОРДО шукають правозахисні організації, які допоможуть їм втекти з війни

Мобілізовані в ОРДО шукають правозахисні організації, які допоможуть їм втекти з війни.

Вони порівнюють службу в російській армії до рабства, називають це порушенням прав людини і готові до дезертирства, йдеться у новій перехопленій розмові, яку СБУ оприлюднила у Telegram.

“Хоч кудись звернутися, ну, не знаю, з прав людини, зрештою. Йо-мойо, я що, у полоні якомусь чи в рабстві? Я не зрозумію ось це”, – розповідає мобілізований житель ОРДО своїй дружині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати окупантів привласнюють військові клерки в РФ – перехоплена розмова

Він просить її пошукати, до кого можна звернутися по допомогу, бо сам – повністю розгублений: “В Росію не поскаржишся, тому що це Росія змусила, петушиліну (ватажок ДНР Денис Пушилін. – Gazeta.ua) не поскаржитися, тому що він нас подарував чи продав Росії, Україні – я буду зрадником…”

“Що ж, даємо підказку для загарбників, які хочуть залишитися живими: телефонуйте за номером 2402 та здавайтеся в полон. Ця “гаряча лінія” спеціально створена для таких випадків. Вам допоможуть. Працює як для російських, так і для українських номерів”, – зазначають у СБУ.

На окупованій росіянами території Донецької області триває примусова незаконна мобілізація молоді. Понад 100 студентів Донецького медичного університету ім. Горького загарбники силоміць відправили на війну проти України.