“Це війна не проти Росії, ми воюємо за Україну” – президент

Повномасштабна війна, яку проти України розв’язав російський диктатор Володимир Путін 24 лютого, – це не війна українців проти Росії.

Це війна з Російською Федерацією за Україну, заявив 21 травня президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю з Оленою Зеленською з нагоди третьої річниці з дня інавгурації, передає Gazeta.ua.

“Це свідчить про те, що за нами правда, ми за своє воюємо. Війну за незалежність не можна програти”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді України розповіла, скільки не бачилася з чоловіком через війну

Президент наголосив, що армія РФ не цінує життя своїх солдатів.

“Росіяни кинули своїх військових, щоб вони гинули, а самим було байдуже. Нещодавно мені сказали, що вони тільки зараз думають про те, щоб забирати трупи. Уявіть собі, коли почалася війна. Раніше вони вдавали, що немає ніяких трупів. Ми підключали ООН і Червоний хрест, казали: заберіть ці мішки. Гори трупів їхніх військових”, – зазначив Зеленський.

Він також додав, що Росія створила культ перемоги, не розуміючи її цінності.

“Паралельно воюючи з нами, росіяни не розуміють, що цінність перемоги над нацизмом – об’єднаний світ”, – підсумував глава держави.

Порядок денний двосторонніх переговорів з президентом Російської Федерації Путіним і сам факт цих переговорів залежатиме від часу їхнього проведення і поведінки Росії. Водночас мета таких переговорів змінюється.