ЗСУ зламали хребет армії РФ – Зеленський

Україна зламала хребет одній з найсильніших армій світу – російській.

Росія не стане на ноги в найближчі роки, заявив президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю з нагоди третьої річниці з дня інавгурації, передає Gazeta.ua.

“Ми зламали хребет одній з найсильніших армій світу. Вони не стануть на ноги у найближчі декілька років. Наша держава все поверне, але потрібно зберегти людей. Без зайвих втрат вийти на лінію, яка була до 24 лютого вже буде для нашої держави перемогою”, – сказав Зеленський.

Вважає найціннішим життя українських людей, зокрема військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У Кремлі паніка” – американський генерал спрогнозував перелом у війні

Глава держави закликав усвідомити ціну кожного кроку на війні. За його словами, після виходу на лінію розмежування, яка була до повномасштабного вторгнення, можна буде перейти до другої частини подальших переговорів з Росією.

“Я вважаю, який би апетит не був у різних прошарків нашого населення, найцінніше – зберегти більше людей, військових. Це сміливі люди, які готові віддати життя. Вважаю, що це наша велика цінність і скарб. Як показав результат цього вторгнення. Тому не треба бути дуже жадібними на цей момент, хоч це і не до кінця справедливо. Тому що справедливість, коли ми заберемо все”, – сказав Зеленський.

Втрати російських окупантів в Україні на 21 травня становлять 28 тис. 850 осіб. Ворог з початку активної фази війни втратив також багато одиниць техніки.

Ці дані попередні, оскільки підрахунок ускладнює висока інтенсивність бойових дій.