Російські військові виманюють персональні дані і відбирають зерно

В окупованому Мелітополі російські загарбники почали видавати пенсіонерам по 10 тисяч рублів в обмін на персональні дані.

“У Мелітополі почали з’являтися банери до 220-річчя створення Таврійської губернії. Ймовірно, таким чином росіяни спробують виправдати створення нових квазіреспублік на території південних регіонів України. Крім того, у Мелітополі загарбники почали видавати пенсіонерам по 10 000 рублів в обмін на персональні дані. Це відбувалося у центрі надання адміністративних послуг міста”, – йдеться у повідомленні Запорізької ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вивозять крадене зерно. Щоб не гнати “порожняком” – з РФ повертаються з пивом

Обмінюють персональні дані на гроші і в селищі міського типу Михайлівка.

“Окупанти реєструють пенсіонерів нібито для виплати їм пенсій. У Василівці росіяни анонсують роздачу 10 тисяч рублів для соціально незахищених груп населення – пенсіонерів та працівників бюджетної сфери. При собі вимагають мати документи. Але для чого насправді збирають персональну інформацію у всіх цих випадках поки не відомо”, – зазначають у повідомленні ОВА.

Мешканці села Інженерне Пологівського району повідомляють, що на території громади знаходиться велика кількість окупантів.

“Село перебуває на межі гуманітарної катастрофи, відсутні ліки. Більшість пенсіонерів не мають змоги отримати пенсію. Мешканці Кам’янки-Дніпровської повідомляють, що вчора росіяни вивезли з території громади 10 машин по 30 тон зерна”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією жителів села Мала Білозерка загарбники забрали із зерносховищ зерно як фермерів, так і пайовиків.

Голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства РФ Андрій Клішас заявив, що мешканці тимчасово захоплених територій України мають право вирішувати, чи хочуть вони жити з Росією.

Таким чином він натякнув на можливу анексію Херсонської та Запорізької областей.

Колаборант Володимир Сальдо, який проголосив себе очільником Херсонської області, повідомив рашистським ЗМІ, що Херсонщина вже найближчим часом увійде до складу РФ.

На Херсонщині окупанти формують базу даних мешканців під приводом здійснення соціальних виплат у російських рублях. Водночас анонсують оформлення нових паспортів зразка РФ для мешканців тимчасово окупованої Херсонської області.