Ватикан готовий бути посередником між Україною та Росією: є умова

Ватикан готовий посприяти проведенню мирних переговорів між Україною та Росією, якщо на це погодяться обидві сторони.

“Будь-яка посередницька діяльність вимагає запрошення обох сторін. Якщо Святий Престол отримає запрошення від України та від Росії, щоб допомогти у будь-який можливий спосіб переговорному процесу, ми б це вітали і намагалися б усіляко цьому допомогти”, – сказав секретар із міждержавних відносин Ватикану, архієпископ Пол Річард Галлагер на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Папи Римського приїхав до Львівської області – обговорили Азовсталь

Попередні спроби домогтися вирішення конфлікту між Україною та Росією зазнали невдачі, додав представник Ватикану.

Галлахер відвідав звільнені населені пункти Київської області і нагадав, що папа Франциск обізнаний про події в Україні, йдеться зокрема про Маріуполь. Дружини бійців “Азова” Катериною Прокопенко та Юлія Федосюк нещодавно зустрілися з понтифіком і попросили його застосувати свій вплив задля порятунку їхніх чоловіків.

Папа Римський Франциск тричі просив президента РФ Володимира Путіна евакуювати мирних жителів з Азовсталі. Щоразу Франциск отримував відмову. Він надсилав прямі повідомлення до Москви дипломатичними каналами.

Кремль аргументував відмови відсутністю безпеки.Останнього разу навіть обговорювали евакуацію маріупольців катером під прапором Ватикану.