Українська авіація знищила щонайменше 20 броньованих машин окупантів

Упродовж доби, 20 травня, українські військові знищили п’ять повітряних цілей російських окупантів.

Зокрема, два безпілотних літальних апарати: “Орлан-10” та “Зала”. Ще один БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10” та одну крилату ракету знищили підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України. Також, ймовірно, уражено ворожий вертоліт – інформація уточнюється, повідомляє командування Повітряних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми втратили багато льотчиків” – Зеленський вперше розповів про допомогу бійцям на Азовсталі

В результаті авіаударів знищено щонайменше 20 бойових броньованих машин супротивника.

“Окупанти продовжили завдавати ракетних ударів, намагаючись уразити транспортні розв’язки та об’єкти критичної інфраструктури України. Українські винищувачі патрулюють повітряний простір на підконтрольній Збройним силам території, а ударна авіація Повітряних сил в черговий раз завдала ударів по скупченню техніки, живій силі та інших об’єктах ворога. В результаті авіаударів знищено щонайменше 20 бойових броньованих машин”, – йдеться у повідомленні.

Повітряна міць мала стати однією з найбільших переваг Росії над Україною. Очікувалося, що російська авіація з майже 4000 бойових літаків і великим досвідом бомбардувань цілей у Сирії, Грузії та Чечні відіграє важливу роль у вторгненні. Дозволить російській армії зануритися вглиб України, захопити Київ і знищити українську армію. Але більш ніж через два місяці після початку війни ВПС Путіна все ще борються за панування в небі.