Слідчі вирахували російських танкістів, які розстріляли лікарню у Тростянці

Двом російським військовим, які прицільно обстріляли з танка Тростянецьку лікарню на Сумщині, повідомили про підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни.

У ході слідства вдалося встановити весь екіпаж танка, з якого було здійснено прицільний постріл по медичному закладу, повідомляють в Офісі генерального прокурора.

“Під час захоплення російськими окупантами міста Тростянець Сумської області 18 березня двоє росіян із танка обстріляли міську лікарню. Віддав наказ молодший сержант, командир танка першого танкового взводу 5-ї танкової роти 2-го танкового батальйону 1-го гвардійського танкового полку “Чортківський” 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Виконав злочинний наказ рядовий наводчик-оператор. Обом заочно повідомили про підозру”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська армія вбиває українських дітей: оновлена статистика

Зараз перевіряється причетність цього командира екіпажу танка та його підлеглих до обстрілів житлових будинків і об’єктів цивільної інфраструктури Тростянця, які не є військовими цілями та не використовувалися для воєнних потреб.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюються слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Полтава.

18 травня росіяни знищили на Донеччині ще один навчальний заклад. Унаслідок обстрілу забороненими фосфорними боєприпасами авдіївська школа №1 згоріла вщент.

Загалом від 24 лютого росіяни на Донеччині пошкодили та зруйнували 416 закладів освіти, зокрема 181 дитсадок, 191 школу, 23 заклади професійно-технічної освіти і 21 ВНЗ.