Російська економіка стабільно руйнується під впливом санкцій – розвідка

Під впливом міжнародних санкцій економіка Російської Федерації продовжує стабільно руйнуватися.

Бравурні заяви Кремля про фінансове зростання і покращення добробуту росіян суперечать прогнозам їхнього ж міністерства економіки, повідомляє Головне управління розвідки.

“Російські урядовці оцінили спад економіки до кінця 2022 року на рівні 8,8%. За найоптимістичнішими для країни-агресора сценаріями, видобуток нафти знизиться на 9,3%, газу – на 5,5%. Також на 20% скоротиться експорт нафтопродуктів та на 10% експорт газу”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Залужного назвали головну помилку Кремля у війні з Україною

Bank of New York повідомив власників російських євробондів, що через санкції Євросоюзу відмовляється виконувати функції довірчого управителя цих цінних паперів. Deutsche Bank перестав працювати з низкою великих російських банків, закривши їм кореспондентські рахунки.

“Такі дії можуть спричинити проблеми при переказах росіянами коштів за кордон. Раніше подібне рішення ухвалила група Raiffeisen. Французька група Societe Generale завершила операцію з продажу Росбанку та всіх своїх російських активів”, – звітує ГУР.

Після запровадження санкцій стрімко скоротилося надходження до РФ китайських технологій. Постачання ноутбуків із Китаю в березні впало порівняно з лютим на 40%. А імпорт смартфонів скоротився на дві третини. Водночас імпорт телекомунікаційного мережевого обладнання впав на 98%.

“Повномасштабне воєнне вторгнення в Україну не минуло безслідно і для малого бізнесу Росії. У березні та квітні в країні зареєстрували понад 60 тис. справ про банкрутство”, – додають у розвідці.

Влада тимчасово окупованого Криму заявила, що за допомогою Херсонської залізничної гілки розвиватиме економіку півострова та півдня Російської Федерації.