У росії прогнозують значний спад економіки через санкції

Під впливом міжнародних санкцій, економіка країни-окупанта продовжує стабільно руйнуватися.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки МО України.

«Бравурні заяви керівництва кремля про фінансове зростання рф, покращення добробуту росіян та «все йде за планом», протирічать прогнозам їхнього ж міністерства економіки. Урядовці оцінили спад економіки до кінця 2022 року на рівні 8,8 відсотків»,  – йдеться у повідомленні.

Міжнародні санкції відчув на собі не лише великий бізнес, але й малий. За два місяці весни зафіксовано понад 60 тис справ про банкрутство.

Окрім того, у розвідці повідомляють, що за найоптимістичнішими для росії сценаріями, видобуток нафти знизиться на 9,3 %, газу на 5,5 %. Також на 20 % скоротиться експорт нафтопродуктів та на 10% експорт газу.

Після введення санкцій до країни-агресора значно скоротився імпорт китайських технологій:

  • постачання ноутбуків з Китаю до росії в березні впало порівняно з лютим на 40%;
  • імпорт смартфонів упав на 2/3;
  • імпорт телекомунікаційного мережевого обладнання скоротився на 98%.

Значно зачепили санкції  і банківський сектор: Deutsche Bank перестав працювати з низкою великих російських банків, закривши їм кореспондентські рахунки.

Bank of New York повідомив власників російських євробондів, що через санкції Євросоюзу відмовляється виконувати функції довірчого управителя цих паперів.

Зазначається, що такі дії можуть спричинити проблеми при переказах росіянами коштів за кордон. Раніше схоже рішення ухвалила група Raiffeisen. Французька група Societe Generale завершила операцію з продажу Росбанку та всіх своїх російських активів.

Нещодавно повідомлялося, що швейцарська Zurich Insurance Group (Zurich) продає російський бізнес місцевій команді та виходить з російського ринку. Zurich є однією із найбільших страхових компаній у світі.

Американська біофармацевтична компанія, що спеціалізується на розробці ліків для лікування онкологічних, ендокринних та інфекційних захворювань Bristol-Myers Squibb (BMS) 18 травня почала процес передачі російського бізнесу своєму партнеру у Центральній та Східній Європі — компанії Swixx BioPharma.

Окрім того, Європа очікує втрати понад 3 млн російських туристів цього року. Такі цифри озвучили, виходячи з кількості місць, запланованих на прибуваючих рейсах у період з лютого по серпень 2022 року.