“Розграбовані випалені цегляні коробки” – Рубіжне розділило долю Маріуполя

Рубіжне Луганської області розділило долю Маріуполя.

Промислове місто зруйноване вщент, вцілілих будівель немає, багато будинків відновити неможливо. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

За його словами, у дворах міста розташовані кладовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до битви за Сіверськодонецьк – американські аналітики

До війни в Рубіжному жили понад 60 тис. мешканців, працювали на заводах, у бюджетній сфері, у розвинутому малому підприємництві.

“Сьогодні рубіжани розділилися на три категорії – ті, що евакуювалися в безпечні міста України чи за кордон; ті, кого депортували в Росію чи на окуповані території; ті, що досі в заручниках у кадировців і живуть у підвалах міста”, – написав.

Гайдай зазначив, що місто зруйноване повністю.

“Розграбовані випалені цегляні коробки – це тепер наше Рубіжне. Ми будуватимемо його майже з нуля”, – наголосив.

Окупаційні війська Росії ведуть наступальну операцію в районах населених пунктів Лисичанськ і Сіверськодонецьк Луганської області. Упродовж 19 травня в Сіверськодонецьку загинули 12 людей, ще одна – в Гірському. Будинки руйнуються й вигорають подекуди цілими вулицями. У Нирковому – п’ять житлових господарств поспіль. У Золотому – шість, у Врубівці – три, ще три – в Рубіжному. Неможливо порахувати пошкодження в Тошківці, де тривають бойові дії.