Шольц відмовив Європарламенту у запровадженні санкцій проти проросійського Шредера

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив вимогу Європарламенту запровадити санкції проти Герхарда Шредера за його відмову піти з керівних посад у російських енергетичних компаніях.

Шольц сказав, що рішення німецького парламенту цього тижня позбавити Шредера його офісу в Берліні, що оплачується платниками податків, було «послідовним» і «правильним» і «тому буде реалізовано», пише Politico.

Але Шольц наголосив, що щодо колишнього канцлера не має бути подальшого покарання.

«Я не думаю, що наразі щось ще необхідно. Але було б краще, якби Герхард Шредер пішов зі своїх посад», – сказав Шольц.

Шредер є членом ради директорів російської державної нафтової компанії «Роснафта», а в лютому його також висунули до ради директорів російської енергетичної компанії «Газпром».

Незабаром після початку війни в Україні співробітники офісу Шредера у Берліні звільнилися на знак протесту проти його відмови піти з посад. Хоча екс-канцлер тепер може позбутися офісу, він, як і раніше, отримує щомісячну виплату у розмірі 8300 євро.

Нагадаємо, 19 травня Європарламент закликав ЄС запровадити санкції проти Шредера ті колишнього міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка з минулого року входить до наглядової ради «Роснафти».