Путін “прибирає” профнепридатних старих генералів і набирає молодих – полковник СБУ

Зміна військового керівництва російської армії зрозуміла, тому що старі генерали показали свою неефективність і не були готові до справжньої війни.

Таку думку висловив полковник Служби безпеки України Роман Костенко в ефірі 19 травня, передає “Еспресо”.

Він зазначив, що зміни в командуванні російськими військами відбуваються завдяки нашим захисникам.

“Старі генерали РФ, які виросли на корупції та отримали звання за кумівство чи за гроші, йшли сюди на швидку війну. А коли стикнулися зі справжньою війною, то стало зрозуміло, що вони профнепридатні. Вони вирішили взяти на себе велику відповідальність, заробити купу грошей і потім розраховували, що на пенсії житимуть десь у Європі”, – сказав Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган заявив, що не розриватиме стосунки з Путіним

У результаті генерали зрозуміли, що відбувається, і не захотіли остаточно бруднитися, розраховуючи на розважливість, що все-таки до кінця вони не підуть, переконаний полковник.

“Путін це теж розуміє і тому набирає молодих офіцерів, яким пропонує гарне майбутнє. Він ставить їм завдання, виявляє високу довіру і, відповідно, отримує результат, на який розраховує, щоб вони були кровожерливішими й точнішими у виконанні завдання”, – пояснив Костенко.

Звільненням старих генералів у РФ їхнім молодим “наступникам” хотіли показати, як не треба робити, підсумував полковник.

Боротьба за владу почалася в Генштабі Російської Федерації. Пробуксовування “спецоперації” лише посилило приховане протистояння всередині російського генералітету. Зокрема, у Генеральному штабі ворога, за даними української розвідки.

Розбіжність і прихована конкурентна боротьба між групами в Генштабі РФ були ще задовго до початку війни в Україні. Але останні провали та спроби інших центрів сили в російських владних колах покласти на військових всю повноту відповідальності за невдачі призвели до різкого загострення протистояння, пояснили в ГУР.