“Вистрілив і забув” – у Генштабі показали запуски британських ракет Brimstone

Генеральний штаб Збройних сил України показав запуски британських ракет Brimstone.

Британська ракета класу “повітря – земля” і “земля – земля” здатна вражати всі відомі типи броні. Відео опублікували на Facebook-сторінці відомства.

Зазначається, що перевага ракет у високій точності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий “вантаж 200”: ЗСУ знищили офіцерів “другої армії світу”

“У радіусі дії 20-60 км. У надзвуковій швидкості. У режимі “вистрілив і забув”: після запуску ракета сама шукає і вражає наземні цілі, швидкість яких до 110 км/год”, – йдеться у повідомленні.

Brimstone влучає у 98,3-98,7% випадків. Якось залп Brimstone знищив вісім танків, пишуть у Генштабі.

Примітно, що Росія не має подібних ракет і, ймовірно, можливості їх збивати. Танкісти дізнаються про залп уже тоді, коли довкола почнуть вибухати танки.

“Кілька залпів Brimstone за кілька хвилин можуть знищити стільки ж техніки, скільки артилерія за допомогою БПЛА (безпілотних літальних апаратів. – Gazeta.ua) за кілька годин”, – зазначили бійці.

Сили оборони Миколаєва тренуються застосовувати іноземне озброєння проти російських окупантів. Йдеться про стрілецьку зброю, кулемети і протитанкові засоби. З деякими зразками стрілецької зброї та протитанкових гранатометів іноземного виробництва бійці тероборони знайомилися вперше.

Військовослужбовці оперативного командування “Південь” продовжують інтенсивну підготовку із застосування новітніх ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW. Під керівництвом досвідчених інструкторів із застосування NLAW гранатометники підрозділів після вивчення тактико-технічних характеристик нової протитанкової зброї відпрацьовують тактику дій у бойових умовах.