Битва за Донбас: ворог наступає та штурмує позиції ЗСУ – Генштаб

На Донецькому напрямку російські окупанти активізували наступальні та штурмові дії.

У такий спосіб ворог намагається покращити своє тактичне положення, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 20 травня.

“Ворог завдавав вогневого ураження із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та оперативно-тактичної авіації з метою руйнування фортифікаційних споруд наших підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення”, – ідеться в повідомленні.

Ситуація на сході України на 6:00, за даними Генштабу:

Слов’янський напрямок

Противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Довгеньке, Велика Комишуваха і Долина.

Лиманський напрямок

Противник здійснює періодичні обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Діброва та Закітне.

Сіверськодонецький напрямок

Ворог вів штурмові дії в напрямку Сіверськодонецька. Успіху не мав, зазнав втрат і змушений відступити. Веде бої в районі населеного пункту Тошківка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник командира “Азова” звернувся з Азовсталі

Бахмутський напрямок

За підтримки артилерії та мінометів, окупанти проводили наступальні дії в районі населеного пункту Вискрива. Одночасно намагалися покращити тактичне положення своїх підрозділів неподалік Володимирівки та Василівки. Окупанти зазнали втрат в районі населеного пункту Олександропілля.

Авдіївський напрямок

Противник, за підтримки артилерії, вів штурмові та наступальні дії в районі населеного пункту Веселе. Зазнав втрат і відступив.

Курахівський напрямок

Ворог здійснював масовані артилерійські обстріли цивільної інфраструктури, зокрема й із реактивних систем залпового вогню. Наступав в районах Новомихайлівки та Олександрівки. Успіху не мав.

Російські окупанти намагаються захопити трасу Лисичанськ – Бахмут. Тим самим хочуть відрізати Луганську область від сполучення з іншими регіонами.

19 травня росіяни завдали чергового авіаудару по Бахмуту. Снаряди влучили у п’ятиповерхівку, приватний будинок та адмінбудівлю. У будинку рятувальники витягнули з-під завалів шістьох людей.

За добу окупанти вбили п’ятьох мирних мешканців Донецької області. Двоє загинуло у Бахмуті, один у Красногорівці, один в Авдіївці та один у Хрестищі.