«Пацієнт скоріше живий…»: Подоляк розповів про майбутнє переговорів України та росії

Переговори з росією не закінчилися, вони призупинені, оскільки будь-яка війна закінчується переговорами.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє УНІАН.

За його словами, переговори Зеленського з путіним відбудуться за потреби в українського президента.


Михайло Подоляк
радник глави Офісу президента України

«Україна має право сьогодні вже модерувати переговорний процес. Тобто наші ЗСУ модерують вже війну, ведуть її як потрібно Україні. Так, не в тому обсязи ще, не в тих можливостях контратакувати, але веде саме ЗСУ… Переговорний процес, як один із інструментів війни, буде модеруватись виключно Україною і українським президентом, який буде давати нам дорожню карту, по якій ми зможемо йти»

При цьому Подоляк сказав, що росія «має зрозуміти, що перемоги в цій війні вона не матиме».

«Вони мають зрозуміти, що внаслідок цієї війни втратять усі, тому мають припинити її»

— Михайло Подоляк,
радник глави Офісу президента України

Крім того, Михайло Подоляк зазначив, що конструктивні переговори між путіним та Зеленським можливі у випадку, якщо президент рф нарешті отримає повноту інформації щодо війни в Україні.

«На жаль, ця людина (путін – ред.) не отримує достатньо інформації, яка могла б донести до неї, що ситуація в Україні виглядає інакше. Можливо, якби ця людина була так само глибоко в матеріалі, як президент України, то у нас були б уже переговори двосторонні. Можливо, коли він почне отримувати більший обсяг інформації та адекватної аналітики, то тоді, можливо, будуть конструктивні переговори вже між президентами»

— Михайло Подоляк,
радник глави Офісу президента України

Нагадаємо, раніше Михайло Подоляк повідомив, що переговори з рф застопорилися, бо у росії не змирилися з тим, що вже не досягнуть своїх цілей у цій війні, та бояться сказати про це своєму населенню.

Водночас, попри заяви російської сторони, робота в переговорних групах між Україною та росією «не зупинялася».

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий особисто зустрітися і поговорити з владіміром путіним без прокремлівських посередників та на умовах діалогу, а не ультиматумів.