В Міноборони розповіли про специфіку нової хвилі мобілізації

Усі потреби в мобілізації формуються за динамікою війни.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомила заступник міністра оборони України Анна Маляр.


Ганна Маляр
заступник міністра оборони України

«За процедурою, Верховний Головнокомандувач, тобто президент України, встановлює скільки осіб повинні мобілізувати Збройні Сили України. Але, ця цифра з’являється не просто так. Це розраховані цифри Генерального Штабу, щодо потреби, необхідної для реалізації оборонного задуму»

Заступник міністра оборони зазначила, якщо станом на 24 лютого були одні задачі з оборони України, то зараз війна уже розвивається за іншим сценарієм.

«Це звісно будуть інші задачі. Але, ця інформація є предметом державної таємниці, щоб не було зрозуміло оборонний задум країни і кількість людей, яка буде підлягати мобілізації. Це також, інформація з обмеженим доступом»

— Ганна Маляр,
заступник міністра оборони України

Заступник міністра оборони додала, що зараз динаміка бойових дій в країні змінюється практично щодня, тому, в цій ситуації щось прогнозувати непрофесійно.

Нагадаємо, 18 травня, президент Володимир Зеленський підписав указ про продовження воєнного стану на 90 днів – із 24 травня по 23 серпня.

Документ набуде чинності після ухвалення Верховною Радою відповідного закону.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що рішення продовжити воєнний стан на 90 днів ухвалене, аби не давати хибної надії українцям.

Представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський пояснив, що воєнний стан продовжать одразу на три місяці, тому що контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона.