Головнокомандувач ЗСУ розповів колегам із НАТО про хід війни

Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів (начальників штабів). Він повідомив їм, що Україні вдалося відібрати у російського агресора стратегічну ініціативу.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. «Нам вдалося відібрати у противника стратегічну ініціативу, завдати критичних втрат, змусити відмовитися від головної мети – захоплення міста Києва. Сьогодні ми не лише ведемо оборону. Нами проведено низку успішних контрнаступальних дій. Вдалося розблокувати Харків та Миколаїв, ведуться бої на Херсонському напрямку», – розповів Головнокомандувач.

Він зазначив, що ЗСУ знищили флагманський крейсер «Москва», нанесли ураження ще трьом потужним кораблям, які складають основу Чорноморського флоту РФ.

«Але росіяни підтримують високу інтенсивність ракетних обстрілів, у середньому 10-14 балістичних і крилатих ракет на добу. Це загроза не тільки для України, а й для країн-членів НАТО. Адже кожна така ракета несе 400-600 кг тротилу. Тому важливо зміцнювати протиракетну оборону», – підкреслив він.

Головнокомандувач ЗСУ також зауважив, що збройна боротьба у ХХІ столітті комплексна, йдеться про поєднання операцій, що, у свою чергу, вимагає застосування сучасного високоточного далекобійного озброєння, ефективної системи ППО та ПРО.

Нагадаємо, президент США не хоче поставляти в Україну високоточні реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) M270 американського виробництва – Білий дім побоюється, що ця зброя буде використана для завдання ударів по території Росії, яка може розцінити це як загострення військового конфлікту.