Зеленський звернувся до студентів та ректорів і порушив питання зброї та освіти

Президент Володимир Зеленський звернувся до студентів та ректорів вищих навчальних закладів України. Наголосив, що ми зараз самі обираємо майбутнє України.

Президент каже, що хотів би побудувати розмову у формі діалогу, передає “24 канал”.

“Для нашої країни зараз абсолютно особливий час. Мільйони наших людей зараз виборюють право на життя і свободу для нашого народу. І це справді відкриває простір можливостей. Саме зараз і саме наша країна перебуває в такій ситуації, коли ми можемо обрати для неї таке майбутнє, як ми вирішимо”, – каже Зеленський.

Наголосив, що Росія завжди буде поруч. І, можливо, завжди буде загрозою. Світ зараз по-іншому дивиться на Україну та її шанси на перемогу. Але головне що самі українці думають про себе та свою державу. Для захисту треба відповісти на питання щодо величини та виду армії, видатків на оборону, призову.

Зеленський каже, що війна може завершитись тими чи іншими гарантіями безпеки. Це хороший шанс створити на десятиліття інструмент, який дозволить жити спокійно.

“Все одно ми завжди думатимемо про захист. І маємо розуміти, що не буває кращої безпеки, ніж готовність громадян захищати власну державу. Бо це є захист себе перш за все своїх родин, своїх домівок, своєї землі, свого способу життя. Це і є держава все це”, – додав президент.

Президент порушив питання володіння вогнепальною зброєю. Спитав, яким має бути порядок та система.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський виступив на відкритті Каннського кінофестивалю

Порушив питання роботи кордону з Росією після війни. Про тривалість здобуття вищої освіти. Чи всі спеціальності потребують п’ятирічного навчання? Президент поцікавився думкою щодо приватної освіти.

Зеленський закликав пам’ятати, що ціна війни це десятки тисяч життів. Це все заради того, аби кожен зміг обрати майбутнє для своєї країни.

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем вишиванки, який відзначають 19 травня. Він записав відповідне відеозвернення, яке разом з відео про українську вишиванку опублікували в Telegram глави держави.