12-місячний хлопчик не пережив групового зґвалтування: Денісова про звірства окупантів

За останню добу, 18 травня, 56 українців звернулися за психологічною допомогою через пережите сексуальне насильство з боку російських окупантів. Впродовж останнього тижня більшість дзвінків про зґвалтування надходить з Харківщини.

Серед жертв є маленькі дівчата, хлопчики, а також літні чоловіки. Один із хлопчиків не пережив знущань, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

“Після того, як наші воїни звільняють населені пункти Харківщини від російської нечисті, місцеві наважилися розповісти про пережите сексуальне насилля”, – розповіла Денісова.

Зокрема, звернулася мама 9-місячної дівчинки, яку зґвалтували свічкою на її очах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Було групове зґвалтування матері і доньки російськими окупантами” – психолог про злочини загарбників

“Ізюм. Трійнята 9 років, дівчата. Зґвалтовані рашистами, мають тяжкі травми статевих органів. Усе це на очах у матері, вона у шоковому стані. 12-місячного хлопчика ґвалтували двоє, помер. Дівчинка двох років, ґвалтували двоє, залишилася живою”, – сказала омбудсменка.

Також серед жертв – чоловіки 67 та 78 років.

Українські правоохоронці ідентифікували російського військового, підозрюваного в насиллі над жінками у Київській області.

Ідеться про 20-річного Булата Фассахова. Він радіотелефоніст гаубичного артилерійського дивізіону 30-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил Росії