Зброї від Заходу все ще недостатньо – Єрмак

Попри постійні постачання зброї від Заходу, її досі недостатньо. Україні потрібна реактивна система залпового вогню MLRS.

Така техніка здатна врятувати життя українцям, не лише військовим, каже голова Офісу президента Андрій Єрмак, виступаючи у Chatham House на дискусії “Підтримуючи Україну: чи робить Захід достатньо”.

“Ми дуже вдячні нашим союзникам за її поставки. Віримо у щирість намірів повністю виконати взяті на себе зобов’язання. Але нам все ще бракує важких озброєнь. У нас досі немає MLRS”, – наголосив Єрмак.

Існує загроза продовольчої кризи та ризик голоду у десятках країн. В Україні неможливо експлуатувати майже третину посівних площ. Росіяни систематично знищують українську аграрну та транспортну інфраструктуру, блокують порти.

“Це елементи загальної стратегії Росії задля тиску на міжнародну спільноту”, – зазначив Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаубиці від США “дуже ефективно” допомагають Україні ліквідовувати ворога – ЗМІ

Він наголосив, що суверенітет та територіальна цілісність України не є темами для компромісів. Росія повинна звільнити усі українські території, включно з Донбасом та Кримом.

За багатьма ознаками Росія веде підготовку до довготривалої війни. Вона переходить у затяжну фазу. Міністр оборони Олексій Резніков сказав про це на виступі в Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю генерального секретаря НАТО.