«Епіцентр» зняв з продажу військові товари групи Венето через скандал з бронежилетами

Мережа «Епіцентр» знімає з продажу всю продукцію компанії «Група Венето» з ознаками товару військового призначення. Це зроблено після поширення інформації про можливу причетність «Групи Венето» до схеми розкрадання гумдопомоги для військових.

Про це йдеться в пресрелізі «Епіцентру», що отримало у розпорядження видання LIGA.net. Також вказується, що «Епіцентр» припиняє всі стосунки з контрагентом до завершення результатів розслідування компетентних органів. У разі доказу правоохоронцями вини постачальника «Епіцентр» планує подати судовий позов проти «Групи Венето» щодо компенсації матеріальних та репутаційних втрат.

В «Епіцентрі» нагадують, що в середині квітня цього року мережа підписала договір на постачання бронежилетів виробництва «Група Венето». Постачальник надав компанії всі необхідні документи на товари: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості.

17 травня від активістів надійшло звернення до СБУ із проханням перевірити вищезгадані бронежилети, через те що вони схожі на ті, що були у гуманітарній допомозі для ЗСУ. Бронежилети були вилучені з продажу кількох торгових центрів мережі «Епіцентр».

Зі свого боку «Група Венето» повідомила на своїй Facebook-сторінці, що вірить у непричетність працівників до продажу волонтерської допомоги та вже розпочала внутрішнє розслідування.

Раніше СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася ЗСУ. Ділки намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму понад 12 млн грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.

У Черкаській ОВА заявили, що вони не мають жодного відношення до шахрайської схеми щодо реалізації бронежилетів. Раніше таке звинувачення висунули співробітники СБУ.