Фінансова програма від країн G7 допоможе Україні запобігти гіперінфляції, – глава МВФ

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що вона “стає дедалі оптимістичнішою” щодо того, що угода G7 про надання нового бюджетного фінансування Україні може бути досягнута. Насамперед ця фінансова допомога допоможе Україні запобігти гіперінфляції на тлі війни з РФ. Про це пише Reuters.

Георгієва заявила в кулуарах зустрічі міністрів фінансів та керуючих центральними банками G7, що основне питання фінансування полягатиме у його термінах. Головне завдання на сьогодні – це уникнути можливих затримок. Оскільки це може призвести до монетарного фінансування, коли центральний банк України фактично фінансуватиметься урядом.

«Ви знаєте, що відбувається, якщо країні доводиться переходити на монетарне фінансування. Війна приносить гіперінфляцію, а потім жахливу, жахливу шкоду, якої, як ми думаємо, ми можемо уникнути», – сказала Георгієва.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд заявив про розгляд можливостей конфіскації валютних резервів центробанку Росії. Поки що ці обговорення відбуватимуться всередині організації. Говорити про якесь рішення поки що рано.