В Італії запропонували спосіб «посадити Москву за стіл переговорів»

Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі запропонував спосіб посадити Росію за стіл перемовин щодо припинення війни в Україні. Він закликав країни продовжувати санкційний тиск на країну-агресора.

Італійський прем’єр закликав до термінового припинення вогню, повідомляє Reuters.

Він радить розпочати серйозні перемовини щодо завершення російсько-української війни.

«Дуже важливо підтримувати тиск за допомогою економічних санкцій, тому що ми повинні посадити Москву за стіл переговорів», – наголосив він виступаючи в сенаті верхньої палати у Римі.

Під час промови Драгі не згадав про те, чи продовжить Італія допомагати Україні озброєнням. Відомо, що проти такої допомоги Києву виступають ключові учасники коаліції в італійському парламенті – «Рух п’яти зірок» та «Ліга».

Водночас прем’єр-міністр також не підтвердив, що постачання озброєння більше не буде.

«Італія й надалі підтримуватиме український уряд у його зусиллях відбити вторгнення Росії. Ми будемо робити це у тісній координації з нашими європейськими партнерами», – сказав він.

Італія робитиме все можливе, шоб війна в Україні закінчилась перемовинами, однак результат перемовин повинен бути таким, який влаштовуватиме Україну.

Раніше рдник голови Офісу президента Михайло Подоляк підтвердив заяву МЗС РФ про припинення переговорного процесу між Україною та державою-агресором. Після стамбульського комюніке якогось суттєвого просування вперед немає.

Переговори з рф застопорилися, бо у росії не змирилися з тим, що вже не досягнуть своїх цілей у цій війні, та бояться сказати про це своєму населенню.

Незважаючи на заяви російської сторони, робота в переговорних групах між Україною та росією «не зупинялася».