Окупанти намагаються відрізати Луганську область від сполучення з іншими регіонами – Гайдай

Російські окупанти намагаються захопити трасу Лисичанськ – Бахмут. Тим самим хочуть відрізати Луганську область від сполучення з іншими регіонами.

Загарбники роблять усе, щоб зірвати евакуацію людей. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по Луганщині з авіації: багато загиблих

“Вчора евакуації не було, бо мали проблеми з броньованою автівкою. У попередньому рейсі авто потрапило під обстріл і були пошкоджені колеса. Вже все відремонтували”, – зазначив він.

Гайдай додав, що росіяни обстрілюють всі населені пункти вільної Луганщини. Ремонтувати комунікації неможливо.

“Лікарня в Сіверськодонецьку поки продовжує працювати. Ще одну “швидку” та місткості для води передамо Гірській громаді. Через постійні бойові дії до Білогорівки дістатися неможливо”, – підкреслив він.

Апетити російських окупантів поменшали й вони відмовилися від плану виходити на географічні кордони Луганської і Донецької областей. Тепер росіянам потрібен лише Сіверськодонецьк. Водночас росіяни накопичують сили для чергового великого наступу, щоб захопити вільні території Луганщини. Вони не можуть подолати українську оборону в області, тож свої цілі з кожним днем поразок зменшують. Взяти дві області ворог не зможе й це розуміє. Зараз мета номер один – Сіверськодонецьк.