Шпигунка з Росії намагалася потрапити до України під виглядом паломниці

Прикордонники України затримали росіянку, яка намагалася потрапити до країни під виглядом паломниці Свято-Успенської Почаївської лаври. Жінка відмовилася пред’являти паспорт.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Прикордонники затримали росіянку, яка не хотіла надавати свій паспорт на перевірку. Натомість надала посвідку на проживання у одній з країн ЄС», – розповіли в відомстві.

При собі жінка мала картку паломника Свято-Успенської Почаївської лаври (Тернопільська область), а в телефоні громадянки прикордонники виявили листування антиукраїнського характеру.

«Тепер «відмолювати гріхи» за своїх співвітчизників їй доведеться в СБУ, куди її передали», – додали в ДПСУ.

Раніше Служба безпеки України повідомила про нейтралізацію агентів російських спецслужб на Дніпропетровщині та Луганщині.

У Чернігові затримали жительку Росії, яка в’їхала до України 23 лютого й мала залишити країну ще 17 березня. В телефоні підозрюваної правоохоронці виявили переписку, що може свідчити про шпигунську діяльність.

Ризький суд оголосив вирок місцевому підприємцю Валентину Фролову, який збирав для російської розвідки інформацію про НАТО і військові можливості країни.