З’явився сайт, що дозволяє проводити телефонні пранки над російськими чиновниками

Група хакерів Obfuscated Dreams of Scheherazade створила сайт WasteRussianTime.today, який дозволяє кожному відвідувачу стати пранкером і розіграти російських чиновників.

Рободзвінки стали великою проблемою для сучасного світу. Хакери вирішили направити цю зброю проти російських чиновників, пише видання Wired.

Все, що вам потрібно – зайти на сайт, натиснути на кнопку і пройти капчу, після чого сайт випадково вибере пару номерів серед злитих баз даних російських депутатів, пропагандистів, військових, розвідників та чиновників, щоб вони «зателефонували» один одному. Вам залишається лише відкинутися на спинку крісла і насолоджуватися нерозумінням росіян, хто комусь подзвонив і що відбувається.

«Ми сподіваємося, що це викличе плутанину, що вони роздратуються, і що ці дзвінки можливо будуть цікаві людям, які розуміють російську», – каже один із творців сайту на ім’я Шера (Shera).

Хакери використовували купу злитої інформації, зібравши у своїй базі близько 5000 номерів різних російських чиновників, військових та працівників ЗМІ. Сайт самостійно набирає 40 випадкових телефонних номерів та створює тристоронній виклик з першими двома телефонами рашистів, які підключаються до дзвінка, та користувачем. Однак відвідувачі не зможуть говорити – в інтерв’ю Wired хакери пояснили, що сайт виступає своєрідною художньою інсталяцією, дозволяючи користувачам мовчки підслуховувати розмову.

Ідея створити щось подібне у хакерів із групи Obfuscated Dreams of Scheherazade виникла наступного дня після початку війни. Три місяці вони пішли на те, щоб розробити сайт, який був би готовий до потенційної відповіді з боку Росії – наприклад, DDoS-атаки, яка могла б тимчасово відключити ресурс. Шера зазначає, що рано чи пізно сайт все одно буде заблоковано – питання, швидше, у тому, скільки часу він буде доступний.

Нагадаємо, раніше хакери Anonymous зламали «Сбербанк России».

Також хакери здійснили успішну кібератаку на російський відеохостинг RuTube.

Водночас, російські хакери зламали інфраструктуру компанії Viasat.