На Вінниччині засудили чоловіків, які хотіли незаконно втекти закордон

На Вінниччині суд визнав винними двох молодих чоловіків, які намагалися підкупити прикордонників та незаконно покинути територію України. Правопорушники намагалися підкупити прикордонників за 3 тисячі євро.

Про це повідомляє Могилів-Подільський прикордонний загін.

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області визнав двох громадян України винними у спробі неправомірного перетинання кордону, чоловіків затримали ще наприкінці березня.

41 та 30-річних ухилянтів від військової служби визнано винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у вигляді максимально визначеного розміру штрафу – 68 тисяч грн кожному.

Обом засудженим вручили повістки про виклики до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, для розгляду питання щодо подальшого проходження військової служби за мобілізацією, а кошти для підкупу вилучили на користь держави.

Раніше українські прикордонники затримали трьох військовозобов’язаних українців, які хотіли виїхати за кордон за підробленими документами як громадяни Азербайджану.

На Закарпатті на КПП 24-річний українець намагався незаконно виїхати до Румунії. На паспортному контролі чоловік надав довідку щодо отримання пільг щодо інвалідності.

Держприкордонслужба України затримала 16-річного українця, який обіцяв чоловікам призовного віку переправку за кордон. Але після отримання коштів шахрай переставав виходити на зв’язок із ухилянтами.