Відео: ДБР розслідує сотні випадків держзради і колабораціонізму з агресором

Державне бюро розслідувань (ДБР) активно протидіє зрадникам України серед вищих щаблів влади та викриває тих, хто без докорів сумління готовий співпрацювати з ворогом.

Як повідомляється на сайті відомства, загалом, наразі уже ведеться досудове розслідування у майже 420 таких провадженнях. У 69 провадженнях фігурантам вже оголошено про підозру.

Зокрема працівники ДБР перевіряють можливу причетність заступника начальника Чорнобильської атомної станції до проведення підривної діяльності проти України.

Окрім цього, після завершення фіксації злочинів російсько-окупаційних військ в Ірпені, що на Київщині, та у Тростянці на Сумщині, слідчі Бюро проступили до роботи у населених пунктах Чернігівщини.

Більш детальна інформацію на брифінгу розповіла радник із комунікацій ДБР Тетяни Сапьян.

Нагадаємо, на Харківщині ДБР повідомило про підозру двом поліцейським, які передавали зброю російським окупантам у Куп’янську.

Також ДБР зупинило постачання в Росію компонентів для ракетобудування підприємством, що належало підсанкційному російському олігарху Олегу Дерипасці.

Крім того, ДБР перевіряє понад 11 тисяч громадян росії, які заїхали перед війною в Україну і вчасно не покинули її територію.